Принципи и придобивки од EMSculpt Machine

Принципот на EMSculpt Machine:
EMSculpt Machine користи високоинтензивна фокусирана електромагнетна (HIFEM) технологија за да стимулира насочени мускулни контракции.Со емитување на електромагнетни импулси, тој предизвикува супрамаксимални мускулни контракции, кои работат на подобрување на мускулната сила и тонус.За разлика од традиционалните вежби, EMSculpt Machine може да ги ангажира мускулите на длабоко ниво, што резултира со поефикасно вежбање.

EMSculpt-Машина
Предности на EMSculpt машината:
1. Намалување на маснотии: интензивните мускулни контракции олеснети од EMSculpt Machine предизвикуваат метаболички одговор во телото.Овој одговор предизвикува распаѓање на масните клетки во целната област, што доведува до локализирано намалување на маснотиите.Овој процес е познат како липолиза и може да резултира со потенок и извајан изглед.
2. Градење мускули: EMSculpt Machine обезбедува ефективно решение за поединци кои сакаат да го подобрат својот мускулен тонус.Повторливите и интензивни мускулни контракции го стимулираат мускулниот раст и ги зајакнуваат постоечките мускулни влакна.
3. Една сесија, која обично трае околу 30 минути, може да ги обезбеди истите придобивки како и неколку часа традиционално вежбање.
Ова е несомнено најидеалниот избор за луѓе кои сакаат да користат фрагментарно време за да изгубат тежина и да се одржат во форма.
4.EMSculpt Machine е неинвазивна процедура. Процесот на лекување е безбеден, лесен и удобен, а резултатите се брзи и очигледни.

4-Рачки-EMSculpt-Машина

4-Рачки-EMSculpt-Машина-со-перници

EMSculpt-Машина со две перничиња

EMSculpt


Време на објавување: Декември-13-2023 година